top of page

Søster Cecilia

Søster Cecilia er en halvfast kittmodnet karveost. Ystet som Høvding Sverre, men tilsatt karve. Den er 3-3,5 kg og 25 cm i diameter. Osten selges fra tre måneders alder.
Søster Cecilia er god på brød, knekkebrød og kjeks sammen med gele/syltetøy
Søster Cicilia fikk Bronse i NM 2016, sølv i NM 2018, bronse i NM 2021, og sølv i VM 2018.
___
Sister Cecilia is a semi-hard cheese with caraway.

Cecilia Sigurdsdatter var kong Sverres søster, kongsdatter og kongsmor. Født omkring 1150 og oppfostret på gården Gelmin (Gjølme) i Orkdal. Hun ble tvunget til å gifte seg med lagmann i Sverige, men rømte etter hvert tilbake til Gelmin og fikk gården i gave av sin bror Sverre. Etter noen år giftet hun seg med Bård Guttormsson og finn sønnen Inge Bårdsson (konge i Norge 1204-1217).
___
Cecilia was the sister of Høvding Sverre, the king of Norway. She was born around 1150 and grew up on the farm Gelmin. She was later given the farm Gelmin from Sverre. She got married with Bård Guttormsson and died after the birth of their child Inge Bårdsson (king of Norway (1204-2017)

bottom of page